El Temps:

divendres, 1 d’abril del 2011

LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA

Repassa


Què és un planisferi físic?

El planisferi físic representa l'extensió dels oceans i els continents i ens informa de la varietat geogràfica


Com podem localitzar qualsevol lloc a la Terra?

Els paral·lels són línies imaginàries que envolten la terra i paral·lels a l'equador. Aquesta distància la representem amb graus. de 0º a 90º. Els paral·lels mesuren la latitud.

Hi ha uns semicercles (línies imaginàries) que tallen la Terra passant pel pol nord i pel pol sud. S'anomenen meridians. El meridià de Greenwich és el meridià zero, els meridians es numeren per graus de 0º a 180º cap a l'est i cap a l'oest. Els meridians mesuren la longitud.


Aquelles àrees en què l'escorça terrestre resta oculta sota l'aigua reben el nom d'oceans i mars. Les terres emergents reben el nom de continents.

Continents: Amèrica, Àsia, Europa, Àfrica, Oceania i l'Antàrtida.

Oceans: Oceà Glacial Àrtic, oceà Atlàntic, oceà Índic, oceà Pacífic i oceà Antàrtic.

La superfície dels continents presenta diferències de relleu importants: des de grans serralades fins a extenses valls i planes.

Les condicions climàtiques també són molt diverses en el conjunt del planeta. Hi ha zones on el clima és molt hostil, com els deserts, les selves, les zones d'alta muntanya o les zones de neu perpètua. En aquests llocs no hi viu gaire gent.

La zona temperada de la Terra, situada entre els tròpics i els cercles polars és la que té el clima més favorable per al poblament humà. En aquesta àrea, i sobretot a l'hemisferi nord, és on viu la majoria dels habitants de la Terra.






Aquí teniu un enllaç per treballar els continguts treballats!


http://blocs.xtec.cat/pauboadacs/2009/10/18/activitat-jclic/