El Temps:

dimecres, 30 d’abril del 2014

Eivissa patrimoni de la humanitat.

http://www.eivissa.es/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=284&Itemid=268&lang=ca


Adjuntam aquest enllaç per començar a treballar la unitat didàctica que treballarem a Alternativa, és a dir, descobrir quin és el nostre patrimoni i quina importància té.



Eivissa Patrimoni de la humanitat.

El 4 de desembre de 1999 la UNESCO declarava Eivissa Patrimoni de la Humanitat, reconeixent d´aquesta manera la transcendència dels valors naturals i culturals que durant segles han caracterizat les Illes Pitiüses.
Autenticitat, perfecció tècnica, excepcionalitat i excel.lent estat de conservació són els valors reconeguts per la Unesco als béns patrimonials d´Eivissa, uns elements que aquest organisme ha distinguit per a la seva preservació.
La inclusió d´Eivissa a la llista de Béns Patrimoni de la Humanitat comporta de manera ímplicita un prestigi internacional associat a criteris de singularitat i de valor universal.
Resulta imprescindible que la riquesa d´un Patrimoni que enorgulleix els eivissencs mantengui el seu màxim esplendor per a tot aquell que desitgi conèixer-lo. La ciutat fortificada de Dalt Vila, el jaciment fenici de Sa Caleta, la Necròpolis púnica del Puig des Molins i la Reserva natural de ses Salines constitueixen  la memòria viva d´unes illes que afronten el futur amb l´ optimisme i la serenor que confereix el fet que els seus valors culturals i naturals gaudeixin del reconoixement mundial.